تکنولوژی پزشکی

تکنولوژی پزشکی روز دنیا

تکنولوژی پزشکی

تکنولوژی پزشکی روز دنیا

۱ مطلب در آبان ۱۳۹۷ ثبت شده است

۱۴
آبان

 تکنولوژی پزشکی

تاریخچه تکنولوژی پزشکی:

در قرن 19 برای تشخیص بیماری از تکنولوژی‌پزشکی استفاده کردند.برای مثال شخصی به نام Samuel Siegfriedدستگاه فشار‌خون را اختراع کرد و دستگاه تنفس سنج را شخصی به نام John Hutchinson  در سال 1846 اختراع کرد. در قرن بیستم  شاهد رشد تکنولوژی پزشکی بودیم که  مهم ترین  دلیل برای گسترش تکنولوژی پزشکی بود.

وسایل ساخته شده توسط نانو تکنولوژی:

لنزهای چشمی و واقعیت مجازی

شرکتی در امریکا  قادر به ساختن این تکنولوژی شده است که کار را برای دکتر‌‌ها در سراسر جهان راحت‌تر کرده است.واین تکنولوژی هیچ تاثیری در دید بیماران از ناحیه‌ی چشمی ندارد و مانند چشم انسان عمل می‌کند.

 

حسگرهای نانو برای تشخیص حمله قلبی

دانشمندان کالیفرنیایی به تکنولوژی نانوحسگرهایی دست یافته‌اند که می‌تواند حمله قلبی را پیش از وقوع آن تشخیص دهد. این فناوری هم می‌تواند باعث نجات جان بیماران شده و همچنین  در هزینه‌ها صرفه‌جویی کند. ابعاد آخرین نسخه این تکنولوژی تنها 90 میکرون است.


نانوماده‌ای برای مقابله با باکتریها

محققان استرالیایی و اسپانیایی به تکنولوژی دست یافته‌اند که این تکنولوژی که با الهام از نوعی سنجاقک وسیلیسیم سیاه  بوده است و این تکنولوژِی به گونه‌ای است که سطح آن شبیه بال‌های سنجاقک استرالیایی است. این تکنولوژی با توجه به داشتن سطح عاج‌مانند می‌تواند از رشد باکتری‌ها جلوگیری کند.

 

 

- باتری‌های چاپ سه‌بعدی نانویی

محققان دانشگاه هاروارد و دانشگاه ایلی‌نوی با استفاده از چاپگرهای سه‌بعدی موفق به طراحی باتری‌هایی با طول یک میلی‌متر شدند.کاربرد این باتری‌های نانویی در مواردی همچون مهندسی پزشکی و توسعه حسگرهای زیستی و ابزارهای ردیاب درمان است که می‌توانند روی پوست بدن تعبیه شوند.


- ربات نانویی جراحی چشم

محققان در موسسه فناوری زوریخ موفق به توسعه تکنولوژی نانو ربات  شدند که می‌تواند برای انجام یک عمل جراحی دقیق در چشم تعبیه شده و با دقتی مثال‌زدنی دوزهای دارویی مورد نیاز را به بافت چشم تزریق کند. قطر این ربات جراح تنها 285میکرون است.


- تراشه فوق منعطف نانویی

محققان در موسسه فناوری زوریخ موفق به توسعه یک تراشه الکترونیکی نانویی شدند که این تکنولوژی  می‌تواند با انعطاف مثال‌زدنی به دور یک تارمو بپیچد.این تکنولوژی می‌تواند در فناوری‌های پوشیدنی و ابزارهای کاربردی در عرصه پزشکی به کار گرفته شود.در حال حاضر بیشترین کاربرد این تکنولوژی در تولید چشم مصنوعی و همچنین نظارت بر بیماری آب سیاه چشم است.


- نانوالکترودهای زیست تخریب‌پذیر

محققان دانشگاه کارنگی ملون (Carnegie Mellon) آمریکا با استفاده از جوهر ماهی "سپیداج"(Cuttlefish) موفق شدند نوعی ماده شیمیایی و یک نانوساختار برای نیرودهی به وسایل الکترونیکی بلعیدنی طراحی کنند.


- استفاده از نانوذرات برای مبارزه با سلول‌های سرطانی

محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) نانوذراتی را طراحی کردند که علاوه بر حمل داروهای ضد سرطان مانند دوکسورابیسین، رشته‌های کوتاه RNA را نیز حمل می‌کند که ژن‌هایی را که سلول‌های سرطانی از آنها برای فرار از دارو استفاده می‌کنند، غیر فعال می‌کند.از این نانوذرات می‌توان در درمان نوع تهاجمی سرطان پستان استفاده کرد.


- نانوذرات نقره‌ برای کشتن میکروب‌ها

محققان موسسه تحقیقاتی "ویلسون" در واشنگتن موفق با تولید نانوذرات نقره‌ای شدند که از آنها می‌توان در همه چیز از خمیردندان گرفته تا پوشاک استفاده کرد. این ذرات می‌توانند با باکتری‌ها مقابله کنند.که به ان یک تکنولوژی در صنعت پزشکی گفته می‌شود.


- توسعه دستگاه‌های تست تنفس با استفاده از فناوری نانو

محققان دانشگاه "نیوانگلند"(New England) در آمریکا موفق به طراحی یک دستگاه تست تنفس برای بیماران دیابتی شدند که از حسگرهای نانو تکنولوژی برای تشخیص سطوح استون موجود در تنفس بیماران بهره می‌گیرد.

 


  • علی کولیوند